24-7-2016 – Vertrek naar Reykjavik

Dag 1 – 500 dagen gaat de studie in Reykjavik ongeveer duren. Dat wil zeggen, de studie zelf. Ik schrijf dit met terugwerkende kracht en weet inmiddels wat meer van mijn eigen planning. Dit houd in dat ik 2/3 van de tijd op het eiland zal zitten en probeer af te studeren in Nederland.

De reis zelf begon op schiphol, waar de roze A330 van WoW me meenam naar IJsland. Onder luid gejuich van de familie de slurf in en wegwezen (nee hoor, veel zwaaien en een verdwaalde traan). Het laatste wat ik zag was het strand van Noord-Holland, en daarna eigenlijk niks anders dan wolken, tot en met Keflavik toe.

Daar dacht ik heel even rijk te zijn, toen de automaat briefjes van 10.000 uitspuugde. Helaas verging dat gevoel ook net zo snel toen ik de prijzen hier zag. Onbetaalbaar zegt MasterCard toch over mooie herinneringen? Nou, daar kun je IJsland inderdaad bijzetten.

Overigens wordt dat dus steeds erger. Op de dag dat ik dit schrijf (29-8-2016, is de koers weer met 10 kronen gedaald, van 140 naar onder 130 kronen per euro). IJslanders zelf gebruiken de muntjes van 1 kroon (formaat euro, minder dan een eurocent in waarde) maar voor spelletjes.

Na een eerste wandeling door Reykjavik, en een vers biertje (voor slechts 7 euro) dan toch slapen in het hostel.

 

Geef een reactie