30-7-2016 – Mt. Esja

Dag 7 – Mt. Esja

Mt Esja, de lokale tafelberg. Beschermer van Reykjavik tegen alles uit het noorden. Dat is meestal de koude wind. Dat mooie ding kun je herkennen omdat hij meestal op de achtergrond staat van je gemiddelde kerstkaart over Reykjavik;

Reykjavik, Iceland - Christmas

Onderaan lijkt het wel mee te vallen, maar dat ding blijkt toch 914 meter hoog, en je start zo ongeveer op zeeniveau. De optimistische “er staat 1,5 tot 2 uur dus wij doen het wel even in een uurtje” blijkt gewoon 1,5 a 2 uur te zijn. Hoewel de hardlopers (!) wel wat sneller gaan.

Leuke is dat er bij elk “knooppunt” en paal staat met de naam, en een bijbehorend gastenboek. Even je naam in zetten en weer door!

Bovenop troffen we in ieder geval een deel van de rest van de ISE klas en een brachtig uitzicht over de baai en Reykjavik.
Daarna is het weer terug naar beneden, via een groene vallei, en genieten van het uitzicht.

En dan nu gewoon een bak mooie foto’s:

 

Geef een reactie