11-9-2016 – Tour de Reykjavik

Dag 50

Ik heb het druk op het moment, dus de verslagen van mijn reisjes een paar weken terug moeten nog (maar ik heb er de tijd niet echt voor gevonden).
Mijn uitzicht op een zondag;

 

Is er dan niks te vertellen?

Reykjavik had afgelopen weekend een wiellerronde. Ik kwam er pas achter toen ik voet buiten de deur zette en midden in de ronde stond, die dus vlak langs mijn huis bleek te gaan.
Dat ziet er ongeveer zo uit;

Het leek meer op een tijdrit, met af en toe een renner. Moment van spanning met een valpartij voor mijn neus bij een klein groepje. De enige valler kon gelukkig zonder problemen weer verder. En voor de rest heb ik er niet veel van meegekregen. Geen nieuws, geen grote borden, niks. Best jammer. De enige mensen die nog stonden te klappen langs de route waren de medewerkers, die de wegafzettingen controleerden.

Verder heeft reykjavik veel paddestoelen.

Het worden er steeds meer. Want hier is de winter begonnen. De bussen rijden op winterdienstregeling, en de temperaturen zakken nu overdag ook onder de 10 graden. Als ik mooiere tegenkom zal ik een foto maken, maar ik moest het even kwijt.

Ik ben ondertussen ook weer gaan zwemmen. Bad van mijn keuze is Kopavogslaug.

http://www.icestockphotos.com/static2/preview2/stock-photo-swimming-pool-9464.jpg

50 meter buitenbad, 25 meter binnenbad, stoomcabine en die kleine blauwe vlekjes zijn warme baden (van 35-42 graden).
Het bad is open tot 10 (in het weekend tot 8, snap ik ook niet). Maar na een dag werken achter mijn raam is het toch even lekker weken onder een donkere koude hemel.
Met een onbeperkte toegangspas is dat ook precies wat ik nog vaak ga doen.
Prettige avond!

 

Geef een reactie